Beschrijving

Aan de ’s-Herenstraat van Maasland is dit unieke rijks monumentale woonhuis gelegen. De woning is gelegen op één van de mooiste stukjes van de ’s-Herenstraat, direct tegenover de Burg van der Lelijkade. Deze woning biedt meerdere gebruiksmogelijkheden zoals bijvoorbeeld een kangoeroewoning, kantoor, winkel of werkruimte op de begane grond. Achter de karakteristieke gepleisterde lijstgevel is een verrassend leuke woning met onder andere vier slaapkamers, een woonkeuken, een ruime woonkamer met prachtig balkenplafond gelegen en een riant zonnig dakterras.

Indeling

Begane grond:
Aan de voorzijde van de woning is een separate entree van de winkelruimte en zijn de dubbele deuren van de inpandige garage. Via de naastgelegen poort (eigendom) bereiken we de entree van de woning. Via deze entree is zowel de bovengelegen woonruimte als de begane grond bereikbaar. Achter het winkel gedeelte is een keuken en toiletruimte aanwezig. Bergruimte met granito vloer en stellingkasten. Achter deze berging is een tweede bergruimte gelegen. Deze bergruimte is ook bereikbaar via de naastgelegen poort en afgesloten met een schuifdeur.

Eerste verdieping

Via de trap komen we op de ruime overloop met in het midden het hardhouten trappenhuis. Vanaf de overloop is ook het toilet bereikbaar. De woonverdieping is verdeeld in een woonkamer, een eetkeuken en een aansluitend dakterras. De woonkamer is aan de voorzijde gelegen. Dankzij een extra raam in de zijgevel heeft u hiervandaan uitzicht op de sfeervolle dorpskern van Maasland. De enorme balken van de woning verraden de oorspronkelijke functie van het pand als pakhuis. Dankzij diverse raampartijen in beide zijgevels is dit een lekker lichte kamer. Aan de achterzijde bevindt zich de grote eetkeuken. De half open keuken is opgesteld in een L-vorm. In de keuken is een 4-pits gaskookplaat, een oven, een vaatwasser, koelkast en afzuigkap ingebouwd. Naast de keuken is een aparte ruimte met aansluitingen voor de wasmachine en de droger. Vanuit de keuken is het ruime dakterras bereikbaar. Het dakterras is gunstig gelegen ten opzichte van de middag- en avondzon.

Tweede verdieping

Op de slaapverdieping zijn maar liefst vier slaapkamers, een badkamer en twee bergruimtes aanwezig. De hoofdslaapkamer is aan de voorzijde van de woning gesitueerd. Aan de linker zijde van de woning zijn een slaapkamer en badkamer gemaakt en met een dakkapel op het zijdakvlak vergroot. De badkamer is ruim opgezet en beschikt over een ligbad, een wastafel en een separate douche. Aan de andere zijde zijn de derde slaapkamer en twee bergkamers aanwezig. Aan de achterzijde van de woning is nog een slaapkamer aanwezig.

Overige verdiepingen

Bergvliering:
Boven de slaapverdieping is een bergvliering aanwezig.

Balkon

Vanuit de keuken is het ruime dakterras bereikbaar. Het dakterras is gunstig gelegen ten opzichte van de middag- en avondzon.

Bijzonderheden

Locatie:
Aan de voorzijde is de woning aan het lommerrijke slingerende water van de ’s-Herenstraat gelegen. In het centrum van Maasland zijn diverse winkels aanwezig en het dorp staat bekend als een groene oase in het westen van Nederland tussen Maassluis en Schipluiden. Van oorsprong is Maasland een agrarisch dorp. Rotterdam en Den Haag zijn dankzij verbindingswegen A4 en A20 goed bereikbaar. Maasland heeft een actief verenigingsleven. De kinderopvang, scholen en diverse sportvoorzieningen zijn lekker dichtbij. 

•	Rijksmonument nummer 26571
•	Voormalig pakhuis
•	Zeer fraai gelegen 
•	Diverse gebruiksmogelijkheden
•	Bouwjaar ca. 1894
•	Oud-pand-clausule van toepassing
•	CV-combiketel (2020)
•	Karakteristieke woning op mooie locatie

Bestemmingsplan: 
De woning is gelegen binnen het bestemmingsplan “Historische Kern”. De woning heeft een gemengde bestemming waarbinnen diverse gebruiksmogelijkheden zijn toegestaan. 

Kadastraal:
’s-Herenstraat 28, 3155 SJ Maasland
Maasland sectie H, nummer 3811, Groot 1 are 53 centiare

Kenmerken: 
Gebruiksoppervlakte wonen:	160,8 m2
Overige inpandige ruimte:	85,7 m2
Perceeloppervlakte:		153 m2
Dakterras:			32,5 m2
Inhoud:				725.2 m3
Opleveren:			in overleg 

Ondanks dat deze brochure zorgvuldig is samengesteld kunnen er aan deze brochure geen rechten worden ontleend. Alle maten zijn conform NEN 2580 gemeten. Deze brochure nodigt u uit tot het doen van een bod.

Kenmerken