Duifpolder 10_04.jpg Duifpolder 10_01.jpg DJI_0938.jpg DJI_0937.jpg DJI_0934.jpg DJI_0935.jpg DJI_0940.jpg DJI_0941.jpg DJI_0942.jpg DJI_0945.jpg DJI_0946.jpg DJI_0950.jpg Duifpolder 10_02.jpg Duifpolder 10_03.jpg Duifpolder 10_05.jpg Duifpolder 10_06.jpg Duifpolder 10_07.jpg Duifpolder 10_08.jpg Duifpolder 10_09.jpg Duifpolder 10_10.jpg Duifpolder 10_11.jpg Duifpolder 10_12.jpg Duifpolder 10_13.jpg Duifpolder 10_14.jpg Duifpolder 10_15.jpg Duifpolder 10_16.jpg Duifpolder 10_17.jpg Duifpolder 10_18.jpg Duifpolder 10_19.jpg Duifpolder 10_20.jpg Duifpolder 10_21.jpg Duifpolder 10_22.jpg Duifpolder 10_23.jpg Duifpolder 10_24.jpg Duifpolder 10_25.jpg Duifpolder 10_26.jpg Duifpolder 10_27.jpg Duifpolder 10_28.jpg Duifpolder 10_32.jpg Duifpolder 10_33.jpg Duifpolder 10_34.jpg Duifpolder 10_35.jpg Duifpolder 10_36.jpg Duifpolder 10_37.jpg Duifpolder 10_39.jpg Duifpolder 10_41.jpg
Verkocht

Verkocht: Vrij wonen in de polder aan doorgaand vaarwater tussen Schipluiden en Vlaardingen!

€ 775.000,- k.k.
Adres: Duifpolder 10, 3155 CA Maasland
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 1.965 m²
Woonoppervlakte 135 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Notitie

Algemeen

Op werkelijk een unieke locatie aan de Vlaardingervaart, tussen Schipluiden en Vlaardingen, is vermoedelijk rond 1886 een boerderijtje gebouwd op de locatie van de oorspronkelijke Duifmolen uit 1592. De naast- en achtergelegen stallen zijn in de loop van de tijd (respectievelijk 1959 en 1975) gebouwd. Op deze fantastische plek, met de Vlaardingervaart aan de voorzijde en de weilanden aan de ach... Meer informatie
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
  Bouwperiode 1886
  Status Verkocht
  Aangeboden sinds Vrijdag 7 juli 2023
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05524
Vraagprijs € 775.000,- k.k.
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Vrijdag 7 juli 2023
Laatste wijziging Vrijdag 29 september 2023
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1886
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Zadeldak
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.965 m²
Woonoppervlakte 135 m²
Woonkameroppervlakte 14,36 m²
Keukenoppervlakte 5,4 m²
Inhoud 300 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 21 m²
Oppervlakte externe bergruimte 308 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2 (en 1 kelder)
Aantal kamers 5 (waarvan 4 slaapkamers)
Aantal badkamers 1
Locatie
Ligging Aan vaarwater, Buiten bebouwde kom, Open ligging, Platteland, Vrij uitzicht
Tuin
Type Tuin rondom
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Zuid-west
Heeft een achterom Ja
Staat Normaal
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 4
Aantal overdekte parkeerplaatsen 1
Warm water Geiser
Verwarmingssysteem Gaskachels
Badkamervoorzieningen Douche, Toilet, Wastafel
Parkeergelegenheid Aangebouwde stenen garage
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Heeft schuur/berging Ja
Heeft een dakraam Ja
Kadastrale gegevens
Maasland I 1062
Perceeloppervlakte 1.965 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond

Beschrijving

Op werkelijk een unieke locatie aan de Vlaardingervaart, tussen Schipluiden en Vlaardingen, is vermoedelijk rond 1886 een boerderijtje gebouwd op de locatie van de oorspronkelijke Duifmolen uit 1592. De naast- en achtergelegen stallen zijn in de loop van de tijd (respectievelijk 1959 en 1975) gebouwd. Op deze fantastische plek, met de Vlaardingervaart aan de voorzijde en de weilanden aan de achterzijde, bestaat de mogelijkheid om uw woondromen te realiseren op een plek met een rijke historie.

PERCEEL
Het woonperceel is bereikbaar via het pad langs de dijk. Dit pad is eigendom van het Hoogheemraadschap van Delfland. Het perceel is 1965 m2 groot. Aan het begin van het perceel staat de hooiberg met daarachter de ronde grassilo. De boerderij staat centraal op het perceel met aan de achterzijde twee schuren.

Indeling

WOONHUIS
Het woonhuis bestaat uit drie geschakelde bouwdelen, die het gebouw samen een L-vormige plattegrond geven. Het voorhuis bestaat uit een deels onderkelderde bouwlaag en een zolder onder een zadeldak. Het achterhuis beschikt over één bouwlaag en een zolder onder een zadeldak.
De begane grond van het voorhuis is toegankelijk via het achterhuis en bevat daar een slaapvertrek en een wand met bedsteden. Trap naar de zolder. In het vertrek staat een hoekschouw en de binnenzijde van de noordwestgevel is voorzien van een lambrisering. Onder de bedsteden is een kleine kelderruimte met een plavuizenvloer. De zolder wordt gevormd door één vertrek met een vaste kast. De kapconstructie bestaat uit één spant; tussen het spant en de gevels zijn gordingen aangebracht. Het spant is samengesteld uit twee spantbenen en twee kreupele stijlen met blokkeels.
Het achterhuis is toegankelijk via de deuren in de noordoostgevel en de zuidoostgevel. Het voorste, aan het voorhuis grenzende deel bestaat uit een L-vormige gang op een woonkamer met keuken. In de ruimte zijn een vaste kast, een gashaard en een toegang tot de eerder genoemde kelder onder de bedsteden aanwezig. In het achterste deel is een grote bergruimte met een badkamer. De begane grondvloer is hier uitgevoerd in beton. Via een vaste houten ladder is vanuit de bergruimte de zolder te bereiken. De zolder is door middel van een houten wand opgedeeld in twee ruimten. De voorste ruimte bevat drie bedsteden; de achterste ruimte is voorzien van een vaste kast. Het uit grenen delen bestaande dakbeschot wordt gedragen door gordingen, die zijn opgelegd in het metselwerk en op twee grenen spanten. Elk spant bestaat uit twee spantbenen, een hanebalk en twee kreupele stijlen met blokkeels.

Bijzonderheden

BIJGEBOUWEN
Aan het begin van het perceel staat een hooiberg en een betonnen ronde grassilo. Aan de achterzijde van de woning staan twee stallen annex schuren. De in 1959 gebouwde stal is oorspronkelijk gebouwd als paarden- en varkensstal en is later in gebruik genomen als schapenstal. Daarnaast is in 1975 een rundveestal gebouwd. Deze is momenteel in gebruik als schuur annex opslag.

BOUWHISTORISCH ONDERZOEK
De woning en de bijgebouwen dienen gerenoveerd te worden. In opdracht van de huidige eigenaar is er een uitgebreid bouwhistorisch onderzoek uitgevoerd om geïnteresseerde kopers de kwaliteiten en mogelijkheden die het gebouw biedt te laten zien. Het bouwhistorisch onderzoek geeft een cultuurhistorische waardestelling, die voor de nieuwe eigenaar ook als onderlegger kan dienen voor het opstellen van plannen, alsmede voor de beoordeling van deze plannen door het bevoegd gezag.

MONUMENT
De gemeente Midden-Delfland heeft Duifpolder 10 aangewezen als gemeentelijk monument. De gemeente heeft aangegeven niet mee te werken aan het slopen van het gemeentelijk monument, de gemeente heeft wel aangegeven om op basis van een een uitgewerkt (restauratie)plan mee te denken aan het behoud van het monumentale hoofdgebouw. Van het monument is een redegevende beschrijving beschikbaar. De bijgebouwen worden in de redengevende beschrijving als indifferente waarde omschreven (dit geldt niet voor de hooibarg). Als de bijgebouwen niet monumentaal zijn, dan mogen zij worden gesloopt. Houdt voor het terugbouwen van de bijgebouwen rekening met de bouwregels van artikel 29 Wonen EN artikel 48 Algemene bouwregels van het bestemmingsplan. Meer informatie over het bestemmingsplan is te vinden op ruimtelijkeplannen.

GRASLAND
Aan de achterzijde van de woning is in de Duifpolder 19.360 m2 grasland gelegen. Dit gebied is agrarisch in gebruik. Een koper van het woonhuis wordt de mogelijkheid geboden om het grasland te kopen tegen een vaste koopsom van € 193.600,-- k.k. Indien koper van de woning geen gebruik maakt van dit aanbod zal het grasland separaat verkocht worden. Het grasland heeft een zelfstandige ontsluiting naar de openbare weg.

BESTEMMINGSPLAN
Voor het gehele gebied geldt vigerend bestemmingsplan ‘Buitengebied gras’ van de gemeente Midden-Delfland. Het woonperceel en de bijbehorende gebouwen hebben een woonbestemming en bestemming tuin. Het achtergelegen perceel heeft een agrarische bestemming met waarden. Een deel van de gronden is aangewezen als Waterstaat - Waterkering. Hiervoor gelden specifieke bouwregels.
De bijgebouwen met de bestemming Wonen mogen worden gebruikt voor nevenactiviteiten, zie de regels van artikel 29 Wonen van het bestemmingsplan.

KADASTRAAL
Gemeente: Maasland
Sectie: I
Nummer: 1062
Oppervlakte: 19 are 65 centiare

LOCATIE
Maasland is één van de dorpen van de gemeente Midden-Delfland. Deze gemeente is gelegen midden in het groen, maar tevens zeer centraal tussen toegangswegen naar steden zoals Delft, Den Haag, en Rotterdam. Met de auto zijn Rijksweg A20 (Rotterdam en Hoek van Holland) en Rijksweg A4 (Den Haag en Amsterdam) op enkele autominuten afstand bereikbaar.
De Duifpolder wordt omringd door water: de Trekvaart in het zuiden, de bijna haaks daarop georiënteerde Middelwatering in het westen, de Vlaardingervaart in het oosten en het grillige verloop van de Oostgaag in het noorden. De polder is ingevuld met langwerpige kavels met weilanden. De boerderijen bevinden zich langs de buitengrenzen van de polder.
Duifpolder 10 is gelegen aan het einde van een 'eigen' oprijlaan.
Het gebied vanaf het water verkennen is een echte aanrader. De oude vaarten zijn in de 14e eeuw gegraven met als doel verschillende dorpen en steden met elkaar te verbinden. Vanuit de boot of vanaf een mooi terras aan het water kijkt u uit over Natuurmonument ‘De Vlietlanden’. In het voorjaar is dit een zee van bloemen. Het grotere water van de Foppenplas is ideaal viswater.
Een uitgebreid netwerk aan fietspaden leidt u o.a. naar de cultuurhistorische stad Delft, glazen stad het Westland, oude havenstad Maassluis aan de Nieuwe Waterweg en het strand van Hoek van Holland.
De polders lenen zich uitstekend voor een lange wandeling over dijken en kerkepaden, tussen koeien en schapen. Met fietsveer ‘de kwakel’ naar Vlaardingen of het voetveer naar Schipluiden.

VERKOOPPROCEDURE
Kopers krijgen de mogelijkheid om tot 21 augustus 2023, 12.00 uur, een éénmalige bieding uit te brengen. Na verloop van deze termijn zullen verkopers binnen vijf werkdagen na sluiting van de inschrijftermijn beraden omtrent het al dan niet gunnen aan een bieder.
Door middel van de gunning, zijnde een aanvaarding van een bepaald aanbod, komt overeenstemming tot stand waaruit voortvloeit dat partijen de koopovereenkomst, zoals hierna verder omschreven, zullen ondertekenen. Als beide partijen deze koopovereenkomst hebben ondertekend, is de koop tot stand
gebracht.

MAKELAARS
Deze woning wordt te koop aangeboden door Peeters & Vermeulen makelaars | taxateurs uit Maasland in samenwerking met Van Woerden Makelaardij uit Schipluiden

Kenmerken:
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 135 m2
Garage: ca. 21 m2
Schuur 1: ca. 108 m2
Schuur 2: ca. 200 m2
Inhoud: ca. 300 m3
Perceeloppervlakte: 1965 m2 (exclusief Grasland)
Opleveren: in overleg

Ondanks dat deze brochure zorgvuldig is samengesteld kunnen er aan deze brochure geen rechten worden ontleend. Alle maten zijn ingemeten conform de NEN 2580 meetinstructie, alle data zijn circa. Deze brochure nodigt u uit tot het doen van een bod.

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Sluiten

Recent bekeken