Beschrijving

Bijzonder wonen in een vrijstaande woning op een ruim perceel op één van de mooiste plekjes aan de Kerkweg  in Maasland op een fantastisch groot perceel van ruim 730 m2, met aan voor- en achterzijde ook nog ca 127 m2 aan gemeentegrond welke u kunt blijven gebruiken of kunt kopen van de gemeente.
Hier treft u een absoluut uniek, karakteristiek woonhuis op een prachtige locatie centraal in Maasland. Aan de voorzijde en achterzijde van de woning zijn meerdere parkeerplaatsen op eigen grond, en het perceel is aan de achterzijde ontsloten via de Graaf Dirk II laan. De woning is gelegen nabij alle voorzieningen van het dorp. Op dit perceel ervaar je de vrijheid, maar toch woon je midden in het dorp. De karakteristieke woning is gebouwd in 1920 en biedt diverse mogelijkheden. Zo bestaat de optie tot verbouwen, maar ook voor het nieuwbouwen van een woning.

Indeling

Begane grond:
Vanaf de Kerkweg parkeren we de auto op de oprit. De entree van de woning is bereikbaar via het trappetje. Tochtportaal. Centrale hal met toilet en prachtig trappenhuis. Mooie lichtinval dankzij de originele glas-in-lood ramen in de zijgevel. Aan de voorzijde van de woning is de keuken. De nette keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een vaatwasser, 4-pits gaskookplaat en combi oven-magnetron. De langgerekte sfeervolle woonkamer en-suite met de originele schuifdeuren is verdeeld in een voorkamer en een achterkamer. Aan de voorzijde is de grote erker met glas-in-lood ramen aanwezig. Met een plafondhoogte van 2.94 is dit een hele fijne ruimte. Aan de achterzijde van de woonkamer grenst de serre. De serre is toegankelijk via de dubbele deuren en is over de gehele breedte van de achtergevel. Vanuit de serre heeft u een fraai uitzicht op het mooie perceel. De naastgelegen kamer is in gebruik als kastenkamer.

Eerste verdieping

Via het fraaie trappenhuis bereiken we de bovenste verdieping. Hier zijn drie slaapkamers en de badkamer aanwezig. Aan de voorzijde is de grootste slaapkamer. Deze kamer is maar liefst 6,38 breed en met meerder raampartijen lekker licht. De badkamer is centraal op deze verdieping geplaatst en netjes, maar eenvoudig qua afwerking. De badkamer beschikt over een ligbad, 2e toilet, wastafel en een bidet. Dankzij de ramen en erker aan de zijkant van deze verdieping is hier voldoende lichtinval en is ventileren goed mogelijk. Aan de achterzijde van de woning zijn twee slaapkamers aanwezig. Vanuit beide kamers heeft u uitzicht op de achtertuin.

Overige verdiepingen

Souterrain:
Onder de woning is het souterrain aanwezig. Deze multifunctionele ruimte van ca. 55 m2 is niet meegenomen in het totale gebruiksoppervlakte wonen. Volgens de NEN 2580 meetinstructie is een groot gedeelte van het souterrain overig inpandige ruimte. In het souterrain zijn aansluitingen voor de wasmachine en droger. Hier is ook de meterkast en is de opstelplaats voor de CV-ketel. De ruimte is op vele manieren te gebruiken. Dankzij de ramen in de zijgevel en achtergevel is er voldoende daglicht. Via het souterrain is de achtertuin te bereiken. 

Vliering: 
De bergvliering is vanaf de overloop bereikbaar.

Tuin

Aan de voorzijde van de woning is de tuin met meerdere parkeerplaatsen en een diversiteit aan groen. Naast de woning loopt het brede pad naar de achtertuin. De indrukwekkend grote achtertuin is fraai aangelegd en voorzien van meerdere terrassen, een diversiteit aan beplanting en een waterput. Aan de achterzijde van de tuin staat een groene haag van diverse (fruit)bomen. Vanuit de achtertuin komt u op de Graaf Dirk II laan. Dankzij de ontsluiting aan de achterzijde zijn er meerdere indelingsmogelijkheden voor het perceel.

Bijzonderheden

Uw droomhuis bouwen:
De kavel bij deze woning biedt de mogelijkheid om uw eigen droomwoning te realiseren. De bouwmogelijkheden volgens de standaard bestemmingsplanvoorschriften “Wonen” binnen het op de bestemmingsplankaart aangegeven bouwvlak weergegeven op de bij deze aanbieding behorende bijlagen. 
Opleverniveau:
- Als bebouwde kavel met de huidige bebouwing. Het is aan koper om de huidige opstallen later te slopen.
- Bodem: bodemonderzoek is uitgevoerd via het bodemloket. Hieruit is geen verontreiniging bekend. Er heeft geen verkennend bodemonderzoek op dit perceel plaatsgevonden


Maasland:
Het dorp Maasland is centraal gelegen tussen Maassluis en Schipluiden. Van oorsprong is Maasland een agrarisch dorp. De woning is zeer centraal in Maasland gelegen, in de nabijheid van diverse scholen, winkels en overige voorzieningen. De sportvelden zijn vlakbij en daarachter is het Natuurmonument ‘De Vlietlanden’. In het voorjaar is dit een zee aan bloemen. Het grotere water van de Foppenplas is ideaal viswater. Een uitgebreid netwerk aan fietspaden leidt u o.a. naar de cultuurhistorische stad Delft, glazen stad het Westland, oude havenstad Maassluis aan de Nieuwe-Waterweg en het strand van Hoek van Holland, of met de veerboot in Maassluis naar de Zuid-Hollandse eilanden. Maasland is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bus) en met de auto via verbindingswegen A20 Rotterdam-Westland, A4 Amsterdam-Den Haag en straks via de A24 richting Rozenburg (A15).

•	Bouwjaar ca. 1920
•	Karakteristieke woning waarvan veel van de oorsprong is bewaard
•	Netto Gebruiksoppervlakte woonfunctie 125 m2, totale gebruiksoppervlakte ca. 181 m2. Volgens de meetinstructie is een groot gedeelte van het souterrain overig inpandige ruimte
•	Meerdere parkeerplaatsen op eigen grond
•	Het perceel is aan de achterzijde ontsloten via de Graaf Dirk II laan 
•	De woning heeft geen monumentale status
•	Aan de voorzijde en achterzijde van de woning is een strook grond, in eigendom van de gemeente Midden-Delfland gelegen. Als koper van deze woning heeft u de mogelijkheid om dit perceel van de gemeente Midden-Delfland te blijven gebruiken of om het te kopen. De geschatte grootte van het totale perceel is 127 m2.

Kadastraal:
Kerkweg 12, 3155 EC Maasland
Maasland sectie H nummer 1468 
Groot 7 are 30 centiare

Kenmerken:
Gebruiksoppervlakte wonen:	125,4 m2
Souterrain:			55,6 m2
Perceeloppervlakte:	730 m2 (excl. ca 127 m2 Gemeentegrond)
Inhoud:				648,8 m3
Opleveren:			in overleg, kan spoedig

Ondanks dat deze brochure zorgvuldig is samengesteld kunnen er aan deze brochure geen rechten worden ontleend. Alle maten en data zijn conform NEN 2580 ingemeten. Deze brochure nodigt u uit tot het doen van een bod.

Kenmerken