Verkocht

Verkocht: Monumentale woonboerderij met stallen, hooiberg en schuren op 33.025 m2 eigen grond

Prijs op aanvraag
Adres: Kwakelweg 17, 3155 CB Maasland
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 33.035 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 138 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Notitie

Algemeen

Onder aan de kade van de Kwakelweg, in de Duifpolder tussen Maasland en Schipluiden is het monumentale boerderijgebouw met stallen, vijfroedige hooiberg, voormalig wagenschuur en schuur annex garage gelegen. Het perceel grond rondom de woning en de bijgebouwen is ca. 2920 m2. Het aangrenzend gelegen grasland is ca. 30.105 m2. Deze schitterend gelegen sfeervolle woonboerderij is een uitgelezen k... Meer informatie
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
  Bouwperiode 1905
  Status Verkocht
  Aangeboden sinds Dinsdag 18 juni 2019
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05281
Prijs Prijs op aanvraag
Verwarming € 178,-
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 18 juni 2019
Laatste wijziging Zaterdag 1 februari 2020
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1905
Dakbedekking Dakpannen
Riet
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Grotendeels dubbel glas
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 33.035 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 138 m²
Woonkameroppervlakte 39,44 m²
Keukenoppervlakte 22,13 m²
Inhoud 808 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 125 m²
Oppervlakte externe bergruimte 200 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 7 (waarvan 5 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 (en 1 apart toilet)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Aan vaarwater
Afgelegen
Buiten bebouwde kom
Dichtbij openbaar vervoer
Open ligging
Vrij uitzicht
Tuin
Type Tuin rondom
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Zuid-west
Heeft een achterom Ja
Staat Prachtig aangelegd
Tuin 2 - Type Achtertuin
Tuin 2 - Oriëntering Zuid-west
Tuin 2 - Staat Normaal
CV ketel
CV ketel Combi
Warmtebron Gas
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Houtkachel
Ventilatie methode Natuurlijke ventilatie
Badkamervoorzieningen Douche
Ligbad
Wastafel
Parkeergelegenheid Vrijstaande houten garage
Heeft een rookkanaal Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Heeft schuur/berging Ja
Heeft zonwering Ja
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond

Omschrijving

Onder aan de kade van de Kwakelweg, in de Duifpolder tussen Maasland en Schipluiden is het monumentale boerderijgebouw met stallen, vijfroedige hooiberg, voormalig wagenschuur en schuur annex garage gelegen. Het perceel grond rondom de woning en de bijgebouwen is ca. 2920 m2. Het aangrenzend gelegen grasland is ca. 30.105 m2. Deze schitterend gelegen sfeervolle woonboerderij is een uitgelezen kans om midden in de Randstad te wonen in een van de mooiste polders van recreatiegebied ‘De Vlietlanden’. Met diverse stallen en de volledig gedraineerde rijbak voor paarden is deze woning uitermate geschikt voor liefhebbers van de paardensport. Midden-Delfland en paardensport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden onder andere door de start van nieuwe paardentopsportopleiding en internationaal hippisch innovatie- en kenniscentrum Equestrum.

Indeling

Naast de woonboerderij is de oprit van het perceel met in het midden een groenperk. De schuur annex garage aan de linkerzijde is de totaal ca. 168 m2. Deze ruimte is momenteel in gebruik als werkplaats en schuur/garage. Rondom deze schuur/garage zijn diverse parkeerplaatsen. Via de voortuin komen we bij het woonhuis.
Het boerderijgebouw is parallel aan de Kwakelweg gebouwd en is in de 19e eeuw opgebouwd met een IJsselstein in kruisverband. Samen met de zes-ruits-vensters en het zadeldak met gesmoorde verbeterde Hollandse pannen geeft dit het woonhuis de karakteristieke uitstraling.

Begane grond:

De oorspronkelijke entree van de woning is verplaatst van de kopgevel naar de zijgevel. Hierdoor komt men via de zeer fraai aangelegde voortuin binnen via de hoofd entree van het woonhuis in een elegante hal met authentieke kenmerken uit het begin van de 20e eeuw. De authentieke elementen komen keer op keer terug in de rest van de woonboerderij, waardoor de uitstraling van de woonboerderij grotendeels bewaard is gebleven. Vanuit de centrale hal met garderobe en toegang tot onder andere de kelder, slaapkamer, woonkamer en eetkeuken. De woonkamer is aan de kopgevel gesitueerd en vierkant qua vorm. Deze sfeervolle ruimte met fraaie houtkachel is een heerlijke plek om rustig te zitten. De aan de achterzijde gelegen eetkamer grenst aan de woonkamer. Hiernaast zijn ook de badkamer en het toilet gelegen. In de badkamer is een wastafel en een hoekligbad aanwezig. Vanuit de eetkamer is de tuin grenzend aan de zijgevel aan de polderzijde bereikbaar. Vanuit de centrale hal waar we zijn binnengekomen heeft u ook toegang tot de kelder. Boven de kelder is de opkamer gelegen waar nu de hoofdslaapkamer is. Hiernaast is de woonkeuken gelegen. De moderne zeer sfeervolle woonkeuken is ruim van opzet en neemt een centrale plaats in de woning in. Deze keuken is in 2010 vernieuwd en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Net als de centrale hal is de keuken voorzien van een schitterende plavuizen vloer met vloerverwarming. Het eerste stalgedeelte met gietijzeren stalramen van het hoge type grenst aan de woonkeuken. Hier zijn 2 boxen met wasplaats voor de paarden gemaakt. In de achtergevel zitten 2 boven- en onderdeuren en een hooiluik met toegang tot de grote zolder. Deze zolder is momenteel in gebruik als bergruimte, maar kan dankzij de afmetingen voor diverse doeleinden gebruikt worden.

Eerste verdieping

De slaapverdieping is bereikbaar vanuit de woonkamer. Aan zowel de wegzijde als de polderzijde staan grote dakkapellen waardoor er vier slaapkamers zijn gemaakt, allen met een panoramisch uitzicht over de polders. De indeling op deze etage is eenvoudig aan te passen omdat de tussenwanden geen dragende functie hebben.

Tuin

Woonerf:
Langs beide zijgevels is een de tuin fraai aangelegd. Er zijn diverse terrassen en zitplekken tussen een diversiteit van planten en struiken gecreëerd. Vanuit de tuin aan de polderzijde kijkt u over de gehele Duifpolder met uitzicht op onder andere Schipluiden, Delft en Rotterdam.
Achter het woonerf is de volledig gedraineerde rijbak (40x20) gelegen en nette betegelde paddocks met daarnaast de betonnen mestsilo. De fraaie, traditionele vijfroedige hooiberg is aan de zijkanten met hout betimmerd en afgedekt met een mooie rieten kap. De vrijstaande voormalige wagenschuur is in gebruik als paardenstal. Hier zijn eveneens 3 boxen gecreëerd. Deze stal heeft een zolderruimte onder het zadeldak welke gedekt is met Tuiles du Nord dakpannen. Tegen de stallen grenzend aan het woonhuis staat nog een stenen schuur welke is gedekt met dezelfde dakpannen.

Grasland / Weidevogelgebied:
Maar liefst 30.105 m2 grasland achter de woning is momenteel gedeeltelijk in gebruik als weide voor de paarden. Voor het overgrote gedeelte is samen met Agrarisch Collectief Midden-Delfland en Vockestaert (de vereniging voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Midden-Delfland en omstreken) een beheerpakket afgesloten om samen het beheer van Midden-Delfland zo in te richten dat de weidevogel populatie behouden blijft.

Bijzonderheden

Kadastraal:
Gemeente: Maasland
Sectie: I
Nummer: 826 (1310 m2)
998 (1610 m2)
825 (30.055 m2)
1423 (60 m2)

Locatie:
De Kwakelweg werd heel lang ‘Nieuweweg’ genoemd. Oorspronkelijk waren de aangrenzende polders (Duifpolder en Commandeurspolder) met elkaar verbonden. Het water dat de scheiding aanbracht, heet de Middelwatering.
Eén van de kenmerken van het gebied is het water. De oude vaarten zijn in de 14e eeuw gegraven met als doel verschillende dorpen en steden met elkaar te verbinden. Vanuit de boot of vanaf een mooi terras aan het water kijkt u uit over Natuurmonument ‘De Vlietlanden’. In het voorjaar is dit een zee van bloemen. Het grotere water van de Foppenplas is ideaal viswater. Vanuit de Kwakelweg is het hele gebied bereikbaar per boot.
Een uitgebreid netwerk aan fietspaden leidt u o.a. naar de cultuurhistorische stad Delft, glazen stad het Westland, oude havenstad Maassluis aan de Nieuwe Waterweg en het strand van Hoek van Holland. Of met de veerboot in Maassluis naar de Zuid-Hollandse eilanden.
De polders lenen zich uitstekend voor een lange wandeling over dijken en kerkepaden, tussen koeien en schapen. Met fietsveer ‘de kwakel’ naar Vlaardingen of het voetveer naar Schipluiden.

Midden-Delfland is zeer gunstig gelegen t.o.v. enkele uitvalswegen, mede dankzij de verlening van de A4 zijn van hieruit alle rijkswegen naar Noord en Zuid goed bereikbaar. Via rijksweg A20 is het gehele Westland en het strand bereikbaar. Midden-Delfland en paardensport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden onder andere door de start van nieuwe paardentopsportopleiding en internationaal hippisch innovatie- en kenniscentrum Equestrum.

Kenmerken:
Bouwperiode: ca. 1905
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 138 m2
Overige inpandige ruimte: ca. 125 m2
Schuur/garage/stallen: ca. 200 m2
Inhoud: ca. 808 m3
Totale perceeloppervlakte: 33.035 m2
Opleveren: in overleg

Ondanks dat deze brochure zorgvuldig is samengesteld kunnen er aan deze brochure geen rechten worden ontleend. Alle maten en data zijn circa. Deze brochure nodigt u uit tot het doen van een bod.

Plattegronden

Sluiten

Recent bekeken